2000+

Annemin Türküsü

Annemi kaybettiğimden beri neleri sevdiğini çok sık düşünüyorum. Nelerden hoşlanırdı, ne anlatırdı? En çok sevdiği renk neydi mesela? Sanki hepsi yavaş yavaş siliniyor hafızamdan.

Çok güzel yemek yapardı annem. Ben de yemek yapmayı ondan öğrendim. Neyin nasıl pişirilmesi gerektiğini de yeni yemekler uydurmayı da…

Herkes annemin yemeklerine, annem de güzel yemekleriyle insanları etkilemeye bayılırdı. İnsanları sürekli eve davet eder, en zahmetli yemekleri yapar, onlar yemeklerini övdükçe mutlu olurdu. Belki de annemi en mutlu gördüğüm anlardı bunlar. Sonra çıkan bulaşıklardan rahatsız olurdu ama. Ev işlerinden nefret ederdi annem, benim gibi.

Annem gittikten sonra onun yemeklerini daha çok yapmaya başladım. Neyi, nasıl pişirdiğini biliyorum ya da az çok tahmin ediyorum ama tarifleri yok hiçbirinin. “Bu malzemeden ne kadardı, şundan da ekliyor muydu?” diye düşünerek, deneye yanıla pişiriyorum. Hamur açmaya da başladım.

Bir gün yine hamurlu bir yemeğini yapıyorum, et yerken bayıla bayıla yediğim, sonra anneciğimin vegan versiyonunu da defalarca yaptığı bir yemeğini. Bu sefer biraz değiştiriyorum ama. Başka tariflere de baktım ve başladım önce hamurları açmaya. Açtıkça rahatladım, bir de anneminkilere benzediğini gördükçe daha da mutlu oldum.

Derken bir türkü takıldı ağzıma. Hay Allah! Nerden geldi bu şimdi? Ben türkü de dinlemem ki! Sözlerini de basbayağı ezbere biliyorum. Sonra annemin sesiyle duyduğumu fark ettim. Annemin sürekli söylediği bir türkü bu!

Annem hep böyle beklenmedik anlarda aklıma gelir, onu ne kadar özlediğimi fark edip ağlarım bir süre. Ama bu sefer ağlamıyorum. Hatta hoşuma gidiyor, mutluyum gün geçtikçe ona daha çok benzediğim için. Annemi kaybettikten sonra söz verdim kendime, daha çok güleceğim, annemin yerine de mutlu olacağım diye. Hayattan intikamımı böyle alacağım bir nevi. Türküyü yüksek sesle söyleyip hamurları açmaya devam ediyorum.

Karadır kaşların, ferman yazdırır…


Ana görüntü kaynak 

Creative Commons Lisansı

Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Annemin Türküsü&rdquo için 3 yorum

  1. Biray Anil Birer

    içimi yaktı bu anı

  2. Meryem

    Okurken turkuyu merak edip yazinin soninda nedense sasirmamak ❤. Karadir kaslarin turkusunu ben de annemin sesiyle soylerim hep.

Bir Cevap Yazın

Şenlik sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et