2000+

Sobe

Kendimi bildim bileli yazıyordum, ama neden bilmiyorum yazdıklarımı kendime saklıyordum.
Belki duyulmaktan korkuyordum.
Evet evet, duyulmaktan korkuyordum.

Yıl 2009, bir öyküyü yeni bitirmiştim. İsmini de “Sobe” koymuştum. Bilgisayarın derinliklerinde kalmaya mahkûm diye düşünüyordum. Bu durumdan bir şikâyetim de yoktu pek.

Kardeşim öyküyü yazdıktan bir süre sonra bana Kaos GL Kadın Kadına Öykü Yarışması‘nın bilgilerini yolladı. O yılın teması ‘Ütopya-m’dı. Sırf kardeşim gönderdi diye bağlantıda yazılanları okudum. Bana kalsa okumazdım bile. Yazdıklarımı kendime saklamak alışık olduğum bir şeydi ne de olsa.

Şartları okurken gözüm jüriye takıldı. Jüri onur üyesinin Birhan Keskin olduğunu gördüm. Heyecandan gözlerim büyüdü. Katılır, olur da kazanırsam ödül töreninde Birhan Keskin’le tanışmak demekti bu. Şiirine aşık olduğum Birhan Keskin’le tanışmak demekti.

Duyulma korkum yerini tatlı bi heyecana bıraktı. “Sobe”ye çalışmaya başladım. Günlerce en iyisi olsun diye uğraştım. O ödül törenine gitmem lazımdı. Sonuçlar açıklanana kadar geçen zamanda gözüme uyku girmedi.

Bir sabah bilmediğim bir numaradan telefon geldi, Kaos GL’den aradığını söylüyordu çok tatlı bir kadın sesi. “İkinci oldunuz.” diyordu, diyordu da ben heyecandan pek duyduklarımı idrak edemiyordum.

En güzel cicilerimi giyip Ankara’ya, törene yollandım.

Tören sırasında, ben heyecanla Birhan Keskin’le tanışacağım anı beklerken kendisinin rahatsız olduğunu ve ödül törenine katılamayacağını söylediler.
Hem Birhan Keskin hasta diye  hem de tanışma fırsatını kaçırdığım için üzüldüm ama o gün ütopyamın gerçekleştiği, sobelendiğim bir gün oldu.
Birhan Keskin’le tanışamadım belki ama hiç tanımadığım, hep korkup kaçtığım bi Ceren’le tanıştım. Duyulmaktan korkmayan bi Ceren’le.

O günden beri korkmuyorum duyulmaktan.
Hem ne demişti Birhan Keskin, Fakir Kene’de:
“Şuraya bir cümle koydum. Bırak, acımızı birileri duysun. Hem zaten şiir niye var? Dünyanın acısını başkaları da duysun!”[i]“Kargo” Fakir Kene, Birhan Keskin. Metis Yayınları. 2016, s.9


Görüntü: Kaos GL, yarışma duyuru sayfasından. Aslı Alpar’ın izniyle kullanılmıştır. “Sobe”yi okumak için adres.

Creative Commons Lisansı

Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansıile lisanslanmıştır.

References
i “Kargo” Fakir Kene, Birhan Keskin. Metis Yayınları. 2016, s.9

Sobe&rdquo için 1 yorum

  1. Yazmak ne garip… İnsan bazen duyulmaktan korkuyor bazen de duyulmamaktan! Kaleminize sağlık, nice güzel tanışmalara.

Bir Cevap Yazın

Şenlik sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et